Светлозар
Методиев Влайков
30

Велико Търново - преференция №112

Светлозар Методиев Влайков е роден през 1955 г. в Русе. През 1981 г. завършва Руска филология във ВТУ “Св. св. Кирил и Методий”. Работил е като учител по руски и български език в ОУ в гр. Вятово, Русенска област. През 1983 г. постъпва на работа като асистент по История на руския литературен език в катедра “Руски език” към Филологическия факултет на ВТУ. От 2007 г. е преподавател по църковнославянски и руски език към Православния богословски факултет на ВТУ.

Занимава се с проблемите на историята на българския и руския език. От 2000 г. притежава научната степен „доктор” с дисертация от областта на диахронната фразеология (сравнително изследване на постоянните сравнения в старобългарски и староруски език). От 2012 г. е заместник-декан по учебната дейност и акредитацията на Православния богословски факултет.

Има опит в управлението на хора, проекти и бюджети в областта на образованието като заместник-директор на Международния българистичен център, заместник-декан на Православния богословски факултет и научен ръководител на проект Biblica et paristica.

Използваме бисквитки на нашия уебсайт, за да подобрим неговото представяне и вашето преживяване. Ако продължите, ще приемем, че сте съгласни с това. OK