Свилен
Петров Трифонов
12

Плевен - преференция №103

Свилен Трифонов е юрист със солиден опит в гражданското и търговското право, в областта на енергетиката, както и в управлението на процеси и екипи в частния сектор. Притежава и над 15-годишен процесуален опит. Заместник председател е на Общинския съвет в град Плевен, както и председател на постоянната комисия по „Законност и контрол по изпълнение на решенията“ към местния парламент. Учредител е и председател на местната организация на движение „Да, България“.

Свилен има магистърска степен по право и по икономика със специалност „Счетоводство и одит в нефинансовите предприятия“. Роден е в Плевен, където живее, работи и участва активно в политическия живот.

В следващия парламент Свилен ще се бори:

– за реформа в образователната система, обучаване на конкурентноспособни кадри, които да бъдат мотора на българската икономика;
– в защита на малкия и среден бизнес, които понесоха големи щети от множеството кризи през последните години;
за финансова децентрализация, която е задължително условие българските градове да придобият европейска визия, разполагайки със справедливо определена финансова рамка.

Като юрист ще продължи заедно с колегите си от “Демократична България” битката за приключване на дълбока съдебната реформа, която да елиминира корупцията и да осигури върховенство на закона.

“Трябва да върнем авторитета на парламентаризма в България. Изборите на втори октомври са точният момент за тази важна стъпка по пътя на утвърждаване на държавността, справедливостта и демокрацията в България.”

Използваме бисквитки на нашия уебсайт, за да подобрим неговото представяне и вашето преживяване. Ако продължите, ще приемем, че сте съгласни с това. OK