Теодора
Върбанова Върбанова
23

23 МИР - преференция №119

Д-р Теодора Върбанова работи за “Майкрософт”, сектор „Образование“, като заема редица регионални позиции в Централна и Източна Европа през последните 15 години. Експерт в областта на внедряването и използването на технологиите в образователния процес. Била е член на експертни комисии с ресор „Образование“ в Българската асоциация по информационни технологии, Национална агенция за професионално образование и обучение, Digital Skills Working Group към DIGITALEUROP на Европейската комисия. Тя е от учредителите на „Да, България“, член на местната организация в район “Лозенец”, член на тематична работна група „Образование“ и доброволец във всички проведени избори от създаването на „Да, България“.

Магистър по “Политически науки”, магистър по “Стопанско управление” и доктор по “Икономика” на Софийски университет „Св. Климент Охридски“. Завършва множество краткосрочни обучителни програми на INSEAD, London Business School, Kellogg School of Management в областта на управлението, икономиката и иновациите.

Теодора вярва, че най-добрата и най-сигурната инвестиция е тази в образованието. Уви, България изостава драматично както по отношение на качеството, така и по отношение на равния достъп до образование. Всичко това води след себе си до дългосрочни, негативни ефекти върху цялото общество – икономически и социални. За да се промени тази негативна тенденция в най-кратки срокове трябва да бъдат въведени законодателни изменения, значително увеличение на държавните разходи за образование, да има ясно разписана пътна карта за развитие на образователния сектор с конкретни срокове и показатели.

Теодора е родена във Велико Търново. Последните 25 години живее в София. Майка на две деца.

Използваме бисквитки на нашия уебсайт, за да подобрим неговото представяне и вашето преживяване. Ако продължите, ще приемем, че сте съгласни с това. OK