Тони
Якимов Лучански
25

Кюстендил - преференция №102

Тони Лучански е активен участник в обществения и политически живот на родния си град Кюстендил от началото на демократичните процеси в България. С дългогодишен опит и професионални познания като мениджър в сферата на образованието, културата и социалните дейности. Член е на местната организация на “Да, България!” в Кюстендил.

Завършил е инструменталния факултет със специалност “Виола” в Музикалната академия “Панчо Владигеров” в София, а второто си висше образование – мениджмънт и маркетинг, завършва в Българо-френския икономически институт “Марком”. В момента работи като консултант социални услуги към АIS – Österreich.

Като акценти в кампанията си, освен националните приоритети, залегнали в предизборната програма на “Демократична България”, Лучански поставя и два важни проблема, свързани с ускореното икономическо развитие на областта и региона. Първият е ускореното изграждане на трансграничната магистрала София-Скопие по Коридор номер 8, за което инициира гражданска подписка и създаване на Сдружение ”Алтернатива за Кюстендил”. Вторият е изграждането на свободна икономическа зона в региона. Реализирането на тези два приоритета ще доведе до привличането на чуждестранни инвестиции и разкриването на хиляди нови работни места .

Използваме бисквитки на нашия уебсайт, за да подобрим неговото представяне и вашето преживяване. Ако продължите, ще приемем, че сте съгласни с това. OK