Васил
Николов Тодев
12

Пазарджик - преференция №103

Васил Тодев работи по теми свързани с развитието на туризма, природоопазването, местното развитие и неформалното образование. Завършва специалност “География” в СУ “Св. Климент Охридски”. От 2002 година практикува постоянно професията планиснки водач, която го отвежда до интересни места в България и по света. През 2004 година участва в учредяването на сдружение “Байкария”, с чиято дейност е свързан професионално до настоящия момент. През последните петнадесет години дейността му е свързана с редица инициативи и проекти насочени към подбряване на условията за развитие на алтернативен туризъм в района на Родопите.

Сред тях са:

  • обособяването и поддържането на десетки километри маркирани маршрути за пешеходен и вело туризъм;
  • популяризирането и утвърждаването на дестинациите Беглика, Велинград, Юндола и Орцево;
  • популяризирането на защитените територии като възможност за устойчиво развитие, чрез опазване на природните ресурси.

От 2010 година насам участва многократно в доброволчески акции по почистване на планински и крайградки местности в Родопите, а през 2015 – 2016 година взима активно участие в гражданската подписка и кампанията за ограничаване на рудодoбива на територията на община Велинград.

Използваме бисквитки на нашия уебсайт, за да подобрим неговото представяне и вашето преживяване. Ако продължите, ще приемем, че сте съгласни с това. OK