Венцеслав
Радоев Стефанов
12

Бургас - преференция №120

Венцеслав Стефанов има над 35-годишен опит в сектора на търговията с части за товарни автомобили, ремаркета и автобуси, инструменти и сервизно оборудване. Над 15 години е съдружник и управител в немско-българска фирма в този бранш, а после създава и 20 години управлява българското дъщерно дружество на най-голямата в Европа търговска компания в този бранш – немския холдинг “Европарт”. В момента работи като експерт и консултант в търговията с оборудване за ветроходни и моторни яхти.

Завършил е Техникума по механотехника в Бургас, специалност “Автомобили и кари”. Дипломиран инженер е по двигатели с вътрешно горене от ВМЕИ Варна. Венцеслав е участвал в създаването на максимално открита и законосъобразна търговска система още от 1992 до края на 2020 г. във фирмите, които е ръководил, с което е допринесъл в бюджета на България да влязат милиони левове, нещо което и до ден днешен не е типично, за съжаление, в търговския сектор. В работата си е допринесъл за популяризирането на добрия търговски немски опит в България.

Венцеслав допринесе изключително много за създаването и обзавеждането на офиса на “ДА България” в Бургас, както и за активното провеждане на предходните изборни кампании на коалицията.
Венцеслав ще работи в следващия парламент за:
• Спиране на сивия сектор в търговията и подобряване на данъчния контрол;
• Максимално намаляване на корупционните практики в обществените поръчки;
• Гражданско образование за опазване на околна среда и оптимизиране на практиката при Годишните технически прегледи на МПС.

Използваме бисквитки на нашия уебсайт, за да подобрим неговото представяне и вашето преживяване. Ако продължите, ще приемем, че сте съгласни с това. OK