Венцислав
Василев Кръстев
25

25 МИР - преференция №105

Венцислав Кръстев има над 20 години стаж в частния бизнес в областта на търговията и логистиката. Любител е на колоезденето и е страстен планинар. Като астроном-любител пише за специализирани научно-популярни издания, а от няколко години работи по проект за популяризиране на науката и по-специално на астрофизиката и космическите изследвания. Преподава в извънкласни дейности астрономия и астрофизика в няколко столични средни училища. Участвал е в редица граждански инициативи, включително по опазване на родните планини.

Венцислав е на 58 години, семеен, с две деца. Завършил е Технически университет. Кандидатира се за народен представител, защото вярва, че политиката е служене за общото благо, а не е средство за завземане, употреба, задържане и засилване на властта. Вярва, че с политика трябва да се занимават почтени хора и че политиката е почтено занимание. Смята, че лошият имидж на политиката се дължи на хора, които я използват за собствена изгода. Ще се бори да върне доверието на хората в политиката като най-добро средство за развитието на едно общество.

Един от основните му приоритети ще бъде децентрализацията на властта в България, разширяване на пълномощията на местната власт и възможност на кметовете да разполагат с по-голяма част от данъците, които се събират в общините.

Други важни теми, по които има интерес и ще работи, са образование, околна среда и туризъм.

Използваме бисквитки на нашия уебсайт, за да подобрим неговото представяне и вашето преживяване. Ако продължите, ще приемем, че сте съгласни с това. OK