Веселин
Йорданов Калановски
25

Ямбол - преференция №101

24 МИР - преференция №105

Веселин е популярен български актьор и общински съветник в Столичния общински съвет. Участва в десетки театрални, филмови и телевизионни проекти. Работи на свободна практика от 1991 г. Член на УС и зам.-председател на “Артист Аутор”, сдружение за закрила на авторски и сродни права на актьорите. Съосновател и председател на УС (до 2001 г.) на Свободен театър. Преподавател по актьорско майсторство (до 2004 г.). Участвал е като член в комисията за субсидии на театрални проекти към МК.

Завършил е магистратура във ВИТИЗ (НАТФИЗ), специалност “Актьорско майсторство”. Участва в Инициативния комитет за учредяване на „Да, България!“. Член е на Националния и Изпълнителния съвет на партията, както и на местната организация на в район “Оборище”. Активен участник в гражданските протести през последните 31 години.

Убеден е, че България ще се превърне по-добро място за живот, чрез възстановяване на правосъдието и развитие на гражданското общество в държавата. Вярва, че едни от основните приоритети на българското общество трябва да са опазването и създаването на условия за развитие на културата, образованието и науката.

Веселин е роден и живее в град София. Семеен, с четири деца.

“Искам българските граждани да живеят в една по-развита, правова, демократична държава.“

Използваме бисквитки на нашия уебсайт, за да подобрим неговото представяне и вашето преживяване. Ако продължите, ще приемем, че сте съгласни с това. OK