Веселина
Стефанова Александрова
12

16 МИР - преференция №119

17 МИР - преференция №117

Веселина Александрова е общински съветник в Пловдив и практикуващ адвокат по облигационно и търговско право. Тя е член на Националния и на Изпълнителния съвет на “Да, България!” и председател на местната организация от учредяването ѝ през 2017 г.

Освен магистър по “Право”, Веселина е и бакалавър по „Международни икономически отношения“. През 2018 г. е преминала програмата International Visitor Leadership Program на Държавния департамент на САЩ.

В следващия парламент тя ще работи за законност и справедливост чрез независим съд и регулаторни органи, подкрепени от предвидимо и семпло законодателство. За Веселина е изключително важно в България да има истинска конкуренция и откритост в разходването на публичните средства чрез обществени поръчки. Тя ще работи също така за законодателство, съдържащо реални механизми за съхраняване на паметниците на културата – недвижими и археологически културни ценности, за стимулиране на конкурентните предимства на всяко населено място, а в дългосрочен план и за децентрализация и деконцентрация на власт и финанси. Веселина е убеден защитник на конкурентните предимства на град Пловдив. Думата, която най-пълно описва мотивацията ѝ, е „справедливост“.

„Голямата ми цел е такава България, в която правилата са ясни и вдъхват сигурност и спокойствие за бъдещето.“

Използваме бисквитки на нашия уебсайт, за да подобрим неговото представяне и вашето преживяване. Ако продължите, ще приемем, че сте съгласни с това. OK