Веселка
Петрова Христамян
12

16 МИР - преференция №123

Веселка Христамян е общински съветник в Пловдив, лицево-челюстен хирург с над 30 годишен опит към най-голямата болница у нас – УМБАЛ “Св. Георги”, Пловдив и университетски преподавател към МУ Пловдив. Тя е и председател на постоянната комисия по Здравеопазване и социални дейности, на комисията за подпомагане на граждани от Пловдив с репродуктивни затруднения и зам.-председател на постоянната комисия за Противодействие на корупцията към Общинския съвет в Пловдив. Член е на Националния съвет на “Да, България”, както и на работната група по здравеопазване на “Демократична България”.

Д-р Христамян е магистър по медицина и по дентална медицина, специалист по орална и по лицево-челюстна хирургия, магистър по здравен мениджмънт и по публична администрация, а към настоящия момент и студент по право към Бургаски свободен университет. Има множество научни публикации и участия в национални и международни издания. Член е на Националния експертен лекарски борд на България и на европейската асоциация EACMF. Експерт е към Националната комисия за финансово подпомагане към Българския зъболекарски съюз (БЗС). Председател (и.д.) на Комисията по професионална етика към Районната колегия на БЗС в Пловдив. Работи с всички съсловни и непрофесионални организации в сферата на здравеопазването в Пловдив за създаване на политики по превенция и промоция на общественото здраве, въвеждане на иновативни здравни технологии и обезпечаване на кадровия потенциал в здравната система. Работи активно с граждански сдружения и професионални организации в Пловдив и страната, ориентирани към екологична проблематика.

Веселка Христамян отказва да бъде съучастник в процеси, които поставят в центъра на системата болестта и нейното финансово измерение, вместо здравето и неговата превенция. Смята, че българите заслужават да им бъде гарантирана здравно – финансова справедливост. В следващия парламент се ангажира да продължи своите дългогодишни усилия в здравеопазването за подобряването на денталното, репродуктивно здраве и опазване на здравето. Друга кауза, върху която ще продължи да работи, е осигуряване на чист въздух за всички хора в България.

“Не е по силите ни да върнем вчерашния ден, но с уроците от него можем да спечелим утрешния. А той носи бъдещето за нашата България!”

Използваме бисквитки на нашия уебсайт, за да подобрим неговото представяне и вашето преживяване. Ако продължите, ще приемем, че сте съгласни с това. OK