Владимир
Евгениев Милушев
12

Благоевград - преференция №111

Владимир Милушев е от Благоевград. Семеен с две деца. Магистър е по „Стопанисване на горите“. Има 15-годишен опит в сферата на опазването на околната среда. Работил в държавната горска администрация, в управлението на защитени територии, в неправителствения природозащитен сектор в България и Европа. Владимир притежава опит като ръководител и координатор на проекти в областта на проучване и опазване на биоразнообразието, подпомагане на местните общности за устойчиво развитие, международно и регионално сътрудничество в опазване на природата. Одитор по устойчиво стопанисване на горите по системата FSC. Сертифициран инструктор по стратегическо планиране и оценка на ефективността в природозащитата.

Активен участник в граждански кампании и протести за опазване на околната среда.

Спортист-любител, участник и организатор на събития и състезания по планинско бягане. Планински водач с повече от 15-годишен опит в българските планини.

Основна кауза за Владимир е повишаване на ефективността в управлението на околната среда, за постигане на богато биоразнообразие, чист въздух, вода и почви, както и зелена градска среда. За да бъдат постигнати тези резултати, Владимир ще работи и за активно включване на обществото в управлението на природата.

Вторият основен приоритет за Владимир е развитието на устойчив туризъм и включва:

  • Насърчаване на еко, агро, вело, кулинарния, винения и културно-историческия туризъм;
  • Въвличане и овластяване на местните общности в планирането и вземането на решения за управлението и бъдещото развитие на туризма;
  • Ефективна реклама и популяризиране на местни обекти и продукти;
  • Актуални и практически ориентирани образователни програми и курсове за заети в туризма.

Ако бъде избран за народен представител Владимир ще работи и за конструктивен диалог в парламента, нормален законодателен процес без недомислени и лобистки текстове, без промени през преходни и заключителни разпоредби в последния момент. За това от трибуната на Народното събрание да се обсъждат теми важни за обществото.

Използваме бисквитки на нашия уебсайт, за да подобрим неговото представяне и вашето преживяване. Ако продължите, ще приемем, че сте съгласни с това. OK