Владимир
Любомиров Колев
23

25 МИР - преференция №116

Д-р арх. Владимир Колев е главен експерт в район „Оборище“, Столична община. Има дългогодишен опит в сферата на архитектурното проектиране на широк спектър обекти както в България, така и в чужбина. Работи в сферата на културното наследство. Има интереси към кръговата икономика и редизайна. Хоноруван преподавател е към Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“. Член е на местната организация „Оборище“ на „Да, България!“.
През 2019 г. защитава дисертационен труд на тема: „Архитектура и дизайн от не/нужни вещи“. През 2020 г. завършва провеждания под егидата на Министерство на културата и Френската школа „Екол Де Шайо“ курс по опазване на недвижимото културно наследство.

Ще работи за една устойчива градска среда, която въздейства и възпитава. Среда, която да бъде хармонична и естетична. Чрез архитектурното си наследство да имаме възможност да отгледаме в поколенията след нас самочувствие и специфична култура. Смята за важно да се насърчи преизползването на ресурсите чрез стимулиране на принципите на кръговата икономика.

Владимир е роден в София. Учил е във Варна и Пловдив. Любящ баща на две деца и всеотдаен съпруг.

На България ѝ трябва управление, което може да извърши решителни реформи, да оздрави институциите, да гарантира свободата на собствеността и словото и да спечели доверието на партньорите си от ЕС и НАТО, за да защити нашата принадлежност в ядрата на тези два съюза.

Използваме бисквитки на нашия уебсайт, за да подобрим неговото представяне и вашето преживяване. Ако продължите, ще приемем, че сте съгласни с това. OK