Владимир
Николаев Русев
25

Перник - преференция №102

Владимир Русев е инженер по образование, избрал журналистическото поприще в първите години от трудовата си кариера като репортер, редактор и водещ в местни радио и телевизионни програми и предавания. Участва във форумите, разработили първия етичен кодекс на журналистите у нас през годините на прехода. Едно десетилетие посвещава на Регионалните културни дейности в област Перник – сфера, в която активно работи за провеждането на конкретни политики.

Владимир Русев е член на Изпълнителния съвет на Местната организация на „Да, България!“ в Перник.
Съосновател и активен участник е в дейността на НПО. През последните пет години приоритет в това направление от работата му е опазването на традиционната култура с акцент върху нематериалното културно наследство. Съучредител е на СНЦ „Локално наследство“, което е поело ролята и грижата за опазването и популяризирането на празника „Сурова“, един от четирите български елемента, вписани в Световната листа на НКН на ЮНЕСКО.
Владимир е дълбоко убеден, че традиционните български добродетели не са част от една безвъзвратно отминала епоха.

Сред приоритетите му са политиките за преодоляване на продължаващите последици от преструктурирането на икономиката в индустриалните райони; проблемите в сферата на местното самоуправление, медийната среда и регулацията, регионалните културни политики и опазването на нематериалното културно наследство.

„Истината се никоги не припокрива за всегда; трябва един добър ден да я извади на бял свят!“
Г.С.Раковски

Използваме бисквитки на нашия уебсайт, за да подобрим неговото представяне и вашето преживяване. Ако продължите, ще приемем, че сте съгласни с това. OK