Владислав
Панчев Панев
12

25 МИР - преференция №102

Владислав Панев е собственик на финансова компания от 15 години, съпредседател на Зелено движение, лицензиран инвестиционен консултант. Автор на редица анализи в областта на финансите, европейските фондове, енергетиката и други сфери от икономиката. От 2019 година е общински съветник в Столичния общински съвет. За една година в опозиция успява да прокара решения за намаление на патентния данък за местата за настаняване с 90%, за либерализиране на режима за влизане с велосипеди и тротинетки в обществения транспорт, за разсрочено плащане на годишната карта за транспорта. Зам.-председател е на парламентарната група на “Демократична България” в 45-ото Народно събрание.

Владислав започва кариерата си като финансов репортер във вестниците “Банкеръ” и “Дневник”. През 2004 година става последователно портфолио мениджър и изпълнителен директор на офиса на словенската финансова компания KD Group в София. От 2006 г. развива собствен бизнес в инвестиционната сфера.

На 44 години е, женен, с дете на 21 години. Владее английски език, ползва руски, немски и турски. Магистър е по икономика и управление на транспорта. Регистриран е като професионален инвеститор в Комисията за финансов надзор. Пътешественик, обиколил над 120 държави по света.

Владислав е човек, ориентиран към резултатите. През миналата година, благодарение на неговата активност Топлофикация София беше освободена от заробващите я договори с фирма, свързвана с Христо Ковачки за продажба на електроенергия. По-късно успява да спести милиони на софиянци, като атакува неприемливи клаузи в анекса на договора на общината с частната автобусна компания МТК Гроуп. Миналото лято разкри строеж на Румен Гайтански – Вълка на територията на Държавно ловно стопанство Искър, за който прокуратурата вече се произнесе, че е незаконен.

Владислав вярва, че промяната в обществото и просперитетът на България ще дойдат, ако държавата осигури условия за добра среда за живеене и бизнес на хората. Това може да се случи чрез ниски преки данъци, опазване и поддържане на природата като най-ценния ни актив, качествени образование и здравеопазване. Повече демокрация в силно регулирани отрасли като енергетиката ще осигурят по-чиста и евтина енергия, като в същото време отворят възможност за конкуренция и растеж. Панев е доказал, че човек може да бъде ефективен и в полза за обществото, независимо дали е в опозиция, или е част от управлението.

Вълнуващото не е да постигнеш крайната цел. Вълнуващ е пътят към постигането ѝ!

Използваме бисквитки на нашия уебсайт, за да подобрим неговото представяне и вашето преживяване. Ако продължите, ще приемем, че сте съгласни с това. OK