Нарушения в „Автомагистрали“ ЕАД

21 юли 2021, сряда Viber

Нарушения в „Автомагистрали“ ЕАД

ЧРЕЗ

Г-ЖА ИВА МИТЕВА

ПРЕДСЕДАТЕЛ НА 46-ОТО НАРОДНО СЪБРАНИЕ

 

ДО

Г-ЖА ВИОЛЕТА КОМИТОВА

МИНИСТЪР НА РЕГИОНАЛНОТО РАЗВИТИЕ И БЛАГОУСТРОЙСТВО

 

 

П И Т А Н Е

от

Ивайло Николаев Мирчев

народен представител от ПГ „Демократична България“

 

На основание чл. 90, ал. 1 от Конституцията на Република България и чл. 98 и чл. 99 от Правилника за организацията и дейността на Народното събрание, внасям питане

 

ОТНОСНО: Нарушения в „Автомагистрали“ ЕАД

 

УВАЖАЕМА ГОСПОЖО МИНИСТЪР,

След изнесените от Вас данни в публичното пространство за множество нарушения при изпълнението на договори за ремонт и строителство на пътища и цитираните от Ваша страна констатации на одитния доклад на Сметната палата за извършен одит за съответствие на изпълнението на обществените поръчки, възложени на „Автомагистрали“ ЕАД в периода от 01.01.2016 г. до 31.12.2020 г., Ви задавам следните въпроси:

  1. Колко договора прекратихте или предприехте действия за прекратяване поради неизпълнение на задълженията от страна на фирмите по тях?
  2. На колко фирми изискахте връщане на авансите по договори, за които Сметната палата е констатирала нарушения?
  3. Каква сума до този момент е върната от строителните фирми, на които са изплатени аванси, а одитния доклад е констатирал нарушения?
  4. Защо до този момент не са качени на сайта на АПИ всички проекти за ремонт или изграждане на нови пътища, след като една от основните цели на служебното правителство е прозрачност в работата?

 

София, 21.07.2021 г.                                                            Ивайло Мирчев

 

 

 

 

Вид:

Питане

Вносители:

Ивайло Мирчев

Народен представител

Ивайло Мирчев
Използваме бисквитки на нашия уебсайт, за да подобрим неговото представяне и вашето преживяване. Ако продължите, ще приемем, че сте съгласни с това. OK