Въпрос на Ивайло Мирчев за благоустрояване на централен градски парк, гр. Раднево

14 февруари 2022, понеделник Viber

ЧРЕЗ 

Г-Н НИКОЛА МИНЧЕВ

ПРЕДСЕДАТЕЛ НА 47-ОТО НАРОДНО СЪБРАНИЕ

 

ДО 

Г-Н БОРИСЛАВ САНДОВ

МИНИСТЪР НА ОКОЛНАТА СРЕДА И ВОДИТЕ

 

В Ъ П Р О С

от Ивайло Николаев Мирчев

народен представител от ПГ на „Демократична България“

На основание чл. 90, ал. 1 от Конституцията на Република България и чл. 91 и чл. 92 от Правилника за организацията и дейността на Народното събрание внасям следния въпрос:

ОТНОСНО: Благоустрояване на централен градски парк, гр. Раднево

 

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН МИНИСТЪР,

В община Раднево,  обл. Стара Загора е осъществен проект за благоустрояване на градския парк. Има и две обществени поръчки възлизащи над 1 млн. лв.  При реализацията на този проект е завишен обемът от дейностите по Количествено стойностната сметка /КСС/ с цел натоварване на обща финансова сметка по възложената процедура, вложени са ниско качествени материали. В община Раднево съществува практика други дейности по сходни договори да бъдат извършвани по този начин /ниско качествени материали, завишени КСС и изразходване на обществен ресурс незаконосъобразно/. 

С оглед на гореизложеното бих искал да ми предоставите следната информация:

Какви действия ще предприемете с цел изясняване на събитията около благоустрояването на централен градски парк, гр. Раднево, следователно ще разпоредите ли пълна проверка на посочения обект, на количествата извършени дейности, вложени материали и фактически замер на споменатите по-горе обществени поръчки?

Моля да ми бъде отговорено писмено.

 

София, 10.02.2022г.                           

Народен представител:

Ивайло Мирчев

Вид:

Въпрос

Вносители:

Ивайло Мирчев

Народен представител

Ивайло Мирчев
Използваме бисквитки на нашия уебсайт, за да подобрим неговото представяне и вашето преживяване. Ако продължите, ще приемем, че сте съгласни с това. OK