Въпрос на Ивайло Мирчев за дълговете на ТЕЦ „Варна“ към „Булгаргаз“ ЕАД

28 февруари 2022, понеделник Viber

ЧРЕЗ 

Г-Н НИКОЛА МИНЧЕВ

ПРЕДСЕДАТЕЛ НА 47-ОТО НАРОДНО СЪБРАНИЕ

 

ДО 

Г-Н АЛЕКСАНДЪР НИКОЛОВ

МИНИСТЪР НА ЕНЕРГЕТИКАТА

В Ъ П Р О С

от Ивайло Николаев Мирчев

народен представител от ПГ на „Демократична България“

На основание чл. 90, ал. 1 от Конституцията на Република България и чл. 91 и чл. 92 от Правилника за организацията и дейността на Народното събрание внасям следния въпрос:

ОТНОСНО: Дългове на ТЕЦ „Варна“ към „Булгаргаз“ ЕАД

 

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН МИНИСТЪР,

По време на Енергийна комисия в Народното събрание в свой отговор казахте, че поставяте задълженията на ТЕЦ „Варна“ на второ място след задълженията на „Топлофикация София“ ЕАД към „Булгаргаз“ ЕАД. Също допълнихте, че предишното ръководство на „Булгаргаз“ ЕАД е било поело ангажимент своевременно от месец декември до месец февруари да намали задълженията, които били коментирани по-рано. За съжаление, потвърдихте, че това не е факт и към момента, но отказахте да споменете конкретна цифра поради ред причини, които не са известни.

С оглед на гореизложеното бих искал да ми предоставите следната информация:

Какви действия ще предприемете за изясняването на дълговете на ТЕЦ „Варна“ към „Булгаргаз“ ЕАД, тяхната стойност, причините за натрупването им и съответно, защо не е започнала държавата да събира дълговете своевременно?

Моля да ми бъде отговорено писмено.

 

София, 28.02.2022г.                           

Народен представител:

Ивайло Мирчев

Вид:

Въпрос

Вносители:

Ивайло Мирчев

Народен представител

Ивайло Мирчев
Използваме бисквитки на нашия уебсайт, за да подобрим неговото представяне и вашето преживяване. Ако продължите, ще приемем, че сте съгласни с това. OK