Въпрос от Ивайло Мирчев за дейността на ДА „Безопасност на движението по пътищата“

15 декември 2021, сряда Viber

ЧРЕЗ Г-Н НИКОЛА МИНЧЕВ

ПРЕДСЕДАТЕЛ НА 47-ОТО НАРОДНО СЪБРАНИЕ

ДО Г-Н КИРИЛ ПЕТКОВ

МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛ

 

В Ъ П Р О С

от Ивайло Николаев Мирчев

народен представител от ПГ на „Демократична България“

На основание чл. 90, ал. 1 от Конституцията на Република България и чл. 91 и чл. 92 от Правилника за организацията и дейността на Народното събрание внасям следния въпрос:

 

ОТНОСНО: Дейността на Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“ по отношение на хармонизирането на държавната политика в сферата на пътната безопасност

 

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛ,

Във връзка с устройствения правилник и дейността на Държавната агенция „Безопасност на движението по пътищата“ бих искал да ми предоставите следната информация:

  1. ДА БДП извършила ли е проверка за съответствие на българските нормативни актове касаещи безопасност на движението по пътищата с международните документи, по които Република България е ратифицирала: Конвенция за пътното движение, Конвенция за пътните знаци и сигнали и протокола за пътната маркировка към нея; Европейското съглашение към конвенцията за пътното движение, Европейското съглашение към конвенцията за пътните знаци и сигнали?

Ако Агенцията е правила такава проверка по посочения по-горе въпрос, моля да ми предоставите резултатите от извършената работа до момента. 

Моля за писмен отговор.

 

София, 15.12.2021 г.                           

Народен представител:

Ивайло Мирчев

Вид:

Въпрос

Вносители:

Ивайло Мирчев

Народен представител

Ивайло Мирчев
Използваме бисквитки на нашия уебсайт, за да подобрим неговото представяне и вашето преживяване. Ако продължите, ще приемем, че сте съгласни с това. OK