Въпрос на Ивайло Мирчев за индексацията на цените в строителството

30 март 2022, сряда Viber

ЧРЕЗ 

Г-Н НИКОЛА МИНЧЕВ

ПРЕДСЕДАТЕЛ НА 47-ОТО НАРОДНО СЪБРАНИЕ

 

ДО 

Г-Н ГРОЗДАН КАРАДЖОВ

МИНИСТЪР НА РЕГИОНАЛНОТО РАЗВИТИЕ И БЛАГОУСТРОЙСТВОТО

В Ъ П Р О С

от Ивайло Николаев Мирчев

народен представител от ПГ на „Демократична България“

На основание чл. 90, ал. 1 от Конституцията на Република България и чл. 91 и чл. 92 от Правилника за организацията и дейността на Народното събрание внасям следния въпрос:

ОТНОСНО: Индексация на цените в строителството

 

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН МИНИСТЪР,

На територията на град София, включително и на територията на цялата страна са частично спрени или цялостно преустановени дейности, които са предмет на високото строителство и строителни обекти предмет на инженерната инфраструктура – някой с повече от 6 месеца, поради голямо поскъпване на строителните материали. В частност районните администрации на територията на град София са обсъждали спецификата на проблемите в строителството с ръководството на Столична община в лицето на кмета Й. Фандъкова за осигуряване на необходимия финансов ресурс за продължаване на строителството на вече възложени обекти, в частност детски градини, които са замразени към настоящия момент. Последното предложение на Столична община представлявана от кмета Фандъкова към районните администрации е да се изчака индексацията на цените в строителството.

С оглед на гореизложеното бих искал да ми предоставите следната информация и съответните документи:

Във връзка с покачващата се инфлация и кризата със стойностите на труд и материал в строителството, до какъв етап е стигнала разработката за индексация на цените в строителството, следователно изготвени ли са и на каква фаза са проектопредложенията за промени в ЗОП ?

Моля да ми бъде отговорено писмено.

 

София, 30.03.2022 г.                           

Народен представител:

Ивайло Мирчев

Вид:

Въпрос

Вносители:

Ивайло Мирчев

Народен представител

Ивайло Мирчев
Използваме бисквитки на нашия уебсайт, за да подобрим неговото представяне и вашето преживяване. Ако продължите, ще приемем, че сте съгласни с това. OK