Въпрос на Ивайло Мирчев за критичното състояние на детското отделение към МБАЛ-Благоевград

09 февруари 2022, сряда Viber

ЧРЕЗ 

Г-Н НИКОЛА МИНЧЕВ

ПРЕДСЕДАТЕЛ НА 47-ОТО НАРОДНО СЪБРАНИЕ

 

ДО 

Г-Н АСЕНА СЕРБЕЗОВА

МИНИСТЪР НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО

В Ъ П Р О С

от Ивайло Николаев Мирчев

народен представител от ПГ на „Демократична България“

На основание чл. 90, ал. 1 от Конституцията на Република България и чл. 91 и чл. 92 от Правилника за организацията и дейността на Народното събрание внасям следния въпрос:

ОТНОСНО: Критично състояние на детското отделение към МБАЛ-Благоевград

 

УВАЖАЕМА ГОСПОЖО МИНИСТЪР,

Детското отделение към МБАЛ-Благоевград, което е единствено в цялата област,  тъне в  мръсотия и мизерия, липсват отопление и топла вода, бельо за леглата, а пациентите “уплътняват”  дограмата с подръчни материали и одеяла. Постъпилите в отделението трябва да се грижат сами за отоплението си, като носят печки от дома си, защото парно няма, а в стаите е студено. През септември 2021 г. МБАЛ-Благоевград провежда обществена поръчка за доставка на природен газ за нуждите на „МБАЛ-Благоевград” АД, на стойност 438 784.20 лв. без ДДС. За периода декември 2020 г. – декември 2021 г. бяха направени няколко големи дарения на над 300 комплекта спално бельо за нуждите на болницата и в частност на детско отделение, които очевидно към днешна дата липсват. 

С оглед на гореизложеното бих искал да ми предоставите следната информация:

Защо след като има сключен договор за почти 500 000 лв., в отделения в болницата и в частност в детско отделение, липсват отопление и топла вода, при наличие на дарение на спално бельо, липсва такова, следователно какви действия ще предприемете за изясняване упражняването на контрол на директора на болницата, поради гореспоменатите проблеми и критичното (мръсотия, плесен и мухъл) състояние на стаите, баните и тоалетните в отделение, в което се лекуват деца, болни от COVID-19?

Моля да ми бъде отговорено писмено.

 

София, 09.02.2022г.                           

Народен представител:

Ивайло Мирчев

Вид:

Въпрос

Вносители:

Ивайло Мирчев

Народен представител

Ивайло Мирчев
Използваме бисквитки на нашия уебсайт, за да подобрим неговото представяне и вашето преживяване. Ако продължите, ще приемем, че сте съгласни с това. OK