Въпрос на Ивайло Мирчев за Националното хранилище за радиоактивни отпадъци на Република България

08 март 2022, вторник Viber

ЧРЕЗ 

Г-Н НИКОЛА МИНЧЕВ

ПРЕДСЕДАТЕЛ НА 47-ОТО НАРОДНО СЪБРАНИЕ

 

ДО 

Г-Н АЛЕКСАНДЪР НИКОЛОВ

МИНИСТЪР НА ЕНЕРГЕТИКАТА

В Ъ П Р О С

от Ивайло Николаев Мирчев

народен представител от ПГ на „Демократична България“

На основание чл. 90, ал. 1 от Конституцията на Република България и чл. 91 и чл. 92 от Правилника за организацията и дейността на Народното събрание внасям следния въпрос:

ОТНОСНО: Закъснение на въвеждането в експлоатация на Националното хранилище за окончателно погребване на радиоактивни отпадъци на Република България

 

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН МИНИСТЪР,

Във връзка с констатираното закъснение на въвеждането в експлоатация на Националното хранилище за окончателно погребване на радиоактивни отпадъци на Република България, моля да ми предоставите следната информация:

Какви действия ще предприемете за установяване на причините довели до забавяне темпото на строителство на НХ РАО, изготвен ли е план за компенсиращи мерки, има ли риск от финансови дефицити при осигуряване завършването на строителството на НХ РАО, предвид големия скок в цените на горивата и строителните материали и изделия, и следователно ще доведе ли до смущения в работата по извеждането от експлоатация на спрените блокове 1,2,3 и 4 на АЕЦ Козлодуй липсата на работещо национално хранилище през следващите две години?

Моля да ми бъде отговорено писмено.

 

София, 08.03.2022г.                     

Народен представител:

Ивайло Мирчев

Вид:

Въпрос

Вносители:

Ивайло Мирчев

Народен представител

Ивайло Мирчев
Използваме бисквитки на нашия уебсайт, за да подобрим неговото представяне и вашето преживяване. Ако продължите, ще приемем, че сте съгласни с това. OK