Въпрос на Ивайло Мирчев за нецелесъобразното разходване на половин милиард лв. за удълбочаването на Варненското езеро

15 март 2022, вторник Viber

ЧРЕЗ 

Г-Н НИКОЛА МИНЧЕВ

ПРЕДСЕДАТЕЛ НА 47-ОТО НАРОДНО СЪБРАНИЕ

 

ДО 

Г-Н БОЙКО РАШКОВ 

МИНИСТЪР НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ

В Ъ П Р О С

от Ивайло Николаев Мирчев

народен представител от ПГ на „Демократична България“

На основание чл. 90, ал. 1 от Конституцията на Република България и чл. 91 и чл. 92 от Правилника за организацията и дейността на Народното събрание внасям следния въпрос:

ОТНОСНО: Нецелесъобразно разходване на половин милиард лв. за удълбочаването на Варненското езеро

 

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН МИНИСТЪР,

На 10.02.2022г., в отговор на мое запитване, относно нецелесъобразно разходване на половин млрд. лв. за удълбочаването на Варненското езеро, министърът на транспорта Николай Събев потвърди, че извършените действия по удълбочаване представляват нарушения на националния и обществения интерес, базирайки се на вече извършени проверки. В същия отговор, министър Събев изрично отбелязва, че към Вас е изпратен докладът на АДФИ по казуса и Вие ще предприемете нужните действия, спрямо Вашите правомощия. За удълбочаването на Варненското езеро са похарчени стотици млн. лв. в държавни средства без ясен смисъл, предвид, че удълбочаване под Аспарухов мост е невъзможно без укрепване на самия мост, каквото не е предвидено в проекта за удълбочаване.

С оглед на гореизложеното бих искал да ми предоставите копие от въпросния доклад на АДФИ, както и следната информация:

Какви действия е предприело МВР в кръга на своите законови компетенции, след като се е запознало с доклада на АДФИ и изложението на министър Събев, ако има разследване включена ли е в него и прокуратурата, както и кой е номерът на прокурорската преписка в ПРБ? 

Моля да ми бъде отговорено писмено.

 

София, 15.03.2022г.                      

Народен представител:

Ивайло Мирчев

Вид:

Въпрос

Вносители:

Ивайло Мирчев

Народен представител

Ивайло Мирчев
Използваме бисквитки на нашия уебсайт, за да подобрим неговото представяне и вашето преживяване. Ако продължите, ще приемем, че сте съгласни с това. OK