Въпрос на Ивайло Мирчев за работата с пълен капацитет на ПАВЕЦ „Чаира“

09 февруари 2022, сряда Viber

ЧРЕЗ 

Г-Н НИКОЛА МИНЧЕВ

ПРЕДСЕДАТЕЛ НА 47-ОТО НАРОДНО СЪБРАНИЕ

 

ДО 

Г-Н БОЙКО РАШКОВ

МИНИСТЪР НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ

В Ъ П Р О С

от Ивайло Николаев Мирчев

народен представител от ПГ на „Демократична България“

На основание чл. 90, ал. 1 от Конституцията на Република България и чл. 91 и чл. 92 от Правилника за организацията и дейността на Народното събрание внасям следния въпрос:

ОТНОСНО: Работа с пълен капацитет на ПАВЕЦ „Чаира“

 

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН МИНИСТЪР,

Мощността на ПАВЕЦ „Чаира“ идва от 4 синхронни агрегата „Тошиба“, всеки с мощност 210 мВт в турбинен режим и 186.2 мегавата в помпен режим, като това я прави най-голямата подобна централа в Югоизточна Европа. Макар да става дума за съоръжение с огромна важност, включително за националната сигурност, за ремонта на ПАВЕЦ „Чаира“ не се знае много. Публичната информация по казуса е оскъдна, тъй като няма проведени обществени поръчки и съответно няма как да се видят документите по възлагането на ремонтите, анексите към тях, сроковете и стойностите.

С оглед на гореизложеното бих искал да ми предоставите следната информация:

На какъв етап е изграждането на язовир Яденица, кога ПАВЕЦ „Чаира“ ще заработи със 100% капацитет, следователно направен ли е вътрешен одит по двете поръчки (които са направени без обществени поръчки)?

Моля да ми бъде отговорено писмено.

 

София, 09.02.2022г.                           

Народен представител:

Ивайло Мирчев

Вид:

Въпрос

Вносители:

Ивайло Мирчев

Народен представител

Ивайло Мирчев
Използваме бисквитки на нашия уебсайт, за да подобрим неговото представяне и вашето преживяване. Ако продължите, ще приемем, че сте съгласни с това. OK