Въпрос на Ивайло Мирчев за разследването на МБАЛ „Д-р Димитър Чакмаков – Раднево“ ЕООД

15 март 2022, вторник Viber

ЧРЕЗ 

Г-Н НИКОЛА МИНЧЕВ

ПРЕДСЕДАТЕЛ НА 47-ОТО НАРОДНО СЪБРАНИЕ

 

ДО 

Г-Н БОЙКО РАШКОВ

МИНИСТЪР НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ

В Ъ П Р О С

от Ивайло Николаев Мирчев

народен представител от ПГ на „Демократична България“

На основание чл. 90, ал. 1 от Конституцията на Република България и чл. 91 и чл. 92 от Правилника за организацията и дейността на Народното събрание внасям следния въпрос:

ОТНОСНО: Разследване за МБАЛ „Д-р Димитър Чакмаков – Раднево“ ЕООД

 

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН МИНИСТЪР,

В началото на 2020 г. започна разследване свързано с МБАЛ „Д-р Димитър Чакмаков – Раднево“ ЕООД гр. Раднево, общ. Раднево, обл. Стара Загора. По информация в медийното пространство Управителят на МБАЛ „Доктор Димитър Чакмаков“ – Раднево и двама нейни подчинени са задържани под стража. Под ръководството на Окръжна прокуратура – Стара Загора е водено разследване от сектор “Борба с организираната престъпност“ – Стара Загора за извършено престъпление – пране на пари, осъществявано от лица, работещи в болницата. В хода на разследване са събрани доказателства и за извършени други престъпления – безстопанственост и длъжностно присвояване. В качеството на обвиняеми са привлечени управител на лечебното заведение и още две длъжностни лица, както и шофьорът за извършено в съучастие помежду им длъжностно присвояване в големи размери в условията на продължавано престъпление. Две от лицата са привлечени като обвиняеми и за пране на пари. Управителят на болницата е обвинена и за извършена умишлена безстопанственост в условия на продължавано престъпление. На 23.02.2020 г. по внесено искане на Окръжна прокуратура – Стара Загора, Окръжен съд – Стара Загора взе по отношение на три от обвиняемите лица, заедно с управителя на болницата мерки за неотклонение „задържане под стража“, а за едно от длъжностните лица – мярка за неотклонение „домашен арест“. Разследването е възложено на следователи от Национална следствена служба – София. Към настоящия момент няма никаква информация относно хода на разследването.

С оглед на гореизложеното бих искал да ми предоставите следната информация:

Какви действия ще предприемете с цел изясняване на етапа на разследването, като нареждане на проверка, следователно работи ли се по разследването и какви злоупотреби са установени към този момент?

Моля да ми бъде отговорено писмено.

 

София, 15.03.2022г.                           

Народен представител:

Ивайло Мирчев

Вид:

Въпрос

Вносители:

Ивайло Мирчев

Народен представител

Ивайло Мирчев
Използваме бисквитки на нашия уебсайт, за да подобрим неговото представяне и вашето преживяване. Ако продължите, ще приемем, че сте съгласни с това. OK