Въпрос на Ивайло Мирчев за реконструкция на водопроводна мрежа на с. Полски градец, община Раднево – етап I

12 април 2022, вторник Viber

ЧРЕЗ 

Г-Н НИКОЛА МИНЧЕВ

ПРЕДСЕДАТЕЛ НА 47-ОТО НАРОДНО СЪБРАНИЕ

 

ДО 

Г-Н БОРИСЛАВ САНДОВ

МИНИСТЪР НА ОКОЛНАТА СРЕДА И ВОДИТЕ

В Ъ П Р О С

от Ивайло Николаев Мирчев

народен представител от ПГ на „Демократична България“

На основание чл. 90, ал. 1 от Конституцията на Република България и чл. 91 и чл. 92 от Правилника за организацията и дейността на Народното събрание внасям следния въпрос:

ОТНОСНО: „Реконструкция на водопроводна мрежа на с. Полски градец, община Раднево – етап I“ 

 

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН МИНИСТЪР,

В община Раднево, област Стара Загора е осъществен проект с одобрено финансиране от ПУДООС по договор №0144/ 18.08.2020 г. Множество сигнали от жителите на с. Полски Градец, че строително-монтажните работи по този проект не са изпълнени с необходимото качество, материали и при спазване на Договора сключен между общината и фирмата изпълнител. Голяма част от пътната настилка на село Полски Градец, където е изпълнен този проект е силно компрометирана с пропадания и неравности. Същите създават множество затруднения за нормалното ползване на и без това силно амортизираните пътища в село Полски Градец. Създават се условия и предпоставки за пътно-транспортни произшествия или други инциденти, които могат да доведат до щети върху моторните превозни средства, които преминават през селото. Така създалата се ситуация лишава жителите на селото от възможността нормално да ползват пътната мрежа, която не е поддържана от много време.

 

Моля да ми предоставите следната информация:

Ще предприемете ли действия за установяване на нередности и нарушения на инвеститорския, авторския и строителен надзор, както и при установяване на евентуални такива да посочите кои са отговорните лица, съответно ще разпоредите ли пълна проверка за качеството на изпълнение на строително-монтажите работи при изпълнение на Договора между община Раднево и фирмата изпълнител: РЕКОНСТРУКЦИЯ НА ВОДОПРОВОДНА МРЕЖА на с. Полски Градец, община Раднево ЕТАП I? 

Моля да ми бъде отговорено писмено. 

 

София, 12.04.2022 г.                           

Народен представител:

Ивайло Мирчев

Вид:

Въпрос

Вносители:

Ивайло Мирчев

Народен представител

Ивайло Мирчев
Използваме бисквитки на нашия уебсайт, за да подобрим неговото представяне и вашето преживяване. Ако продължите, ще приемем, че сте съгласни с това. OK