Въпрос от Елисавета Белобрадова за плана на МОН за справяне с COVID-19

29 юли 2021, четвъртък Viber

ЧРЕЗ ПРЕДСЕДАТЕЛЯ

НА НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ

ДО МИНИСТЪРА НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА

В Ъ П Р О С

От Елисавета Димитрова Белобрадова

народен представител от ПГ на Демократична България 

На основание чл. 90, ал. 1 от Конституцията на Република България и чл. 95 и чл. 96 от Правилника за организацията и дейността на Народното събрание, внасям въпрос

ОТНОСНО: Разработване на подробен план на Министерството на образованието по Националния оперативен план по справяне с пандемията от Covid 19. 

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН МИНИСТЪР,

Във връзка с Националния оперативен план по справяне с пандемията от Covid 19 Министерството на образованието и науката би трябвало да подготви насоки за прилагане на мерките по плана в българските училища, детски градини и други институции, касаещи образованието. 

В тази връзка отправям към Вас следните питания:

  1. В какъв състав се подготвят тези насоки, кои са експертите, които участват и осигурена ли е публичност на тази подготовка в някаква степен, доколкото процесът позволява това? Има ли поканени директори на училища и детски градини, които да бъдат активни участници в подготовката на мерките, които Министерство на образованието и науката подготвя?
  2. Предвиден ли е срок, достатъчно отдалечен от началото на учебната година, в който насоките на Министерството на образованието и науката ще бъдат сведени до знанието както на директорите на училищата и детските градини, така и до самите родители, за да могат семействата, учителите и институциите да реагират, да се подготвят и да стартира спокойно учебната година?

Очаквам писмен отговор.

 

София, 29.07.2021 г.              

Елисавета Белобрадова

 

Вид:

Въпрос

Вносители:

Елисавета Белобрадова

Народен представител

Елисавета Белобрадова
Използваме бисквитки на нашия уебсайт, за да подобрим неговото представяне и вашето преживяване. Ако продължите, ще приемем, че сте съгласни с това. OK