Въпрос от Ивайло Мирчев дали са законни документите на експертите по кея на “Росенец”

22 декември 2021, сряда Viber

ЧРЕЗ Г-Н НИКОЛА МИНЧЕВ

ПРЕДСЕДАТЕЛ НА 47-ОТО НАРОДНО СЪБРАНИЕ

 

ДО Г-Н БОЙКО РАШКОВ

МИНИСТЪР НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ

 

В Ъ П Р О С

 

от Ивайло Николаев Мирчев

народен представител от ПГ на „Демократична България“

На основание чл. 90, ал. 1 от Конституцията на Република България и чл. 91 и чл. 92 от Правилника за организацията и дейността на Народното събрание внасям следния въпрос:

 

ОТНОСНО: Резултати от действията на МВР по сигнал за проверка на законосъобразността на издадените документите, действията на длъжностни лица и нотариуси по регламентирането на собствеността и изграждането на съоръжение – кей за лодки на територията на Лесопарк “Росенец”, в района на нос “Чукалята”, гр. Бургас.

 

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН МИНИСТЪР,

 

Моля да бъда уведомен за резултатите от действията на повереното Ви Министерство във връзка с подаден от мен сигнал за проверка на законосъобразността на издадените документи, действията на длъжностни лица и нотариуси по регламентирането на правото на собственост и изграждането на съоръжение – кей за лодки на територията на Лесопарк “Росенец”, в района на нос “Чукалята”, гр. Бургас.

Разполагаме с достатъчно документи, доказващи по категоричен начин, как свързаната с г-н Ахмед Доган фирма „Хермес Солар“ ООД е успяла да присвои части от морската акватория на България. Това се е случило с активното съдействие на членовете на две правителства с мандата на ГЕРБ и с министър-председател Бойко Борисов. Този процес започва през юни 2016г. и приключва през март 2020г.

Узаконено е незаконното изграждане на допълнителни 3 995 кв.м. към вече съществуващата кейова стена. Снимки от Гугъл, които бяха разпространени и по медиите показват, че удължаването на съоръжението е извършено през 2019г.

 

Моля да ми бъде отговорено писмено.

 

София, 22.12.2021 г.                           

Народен представител:

Ивайло Мирчев

Вид:

Въпрос

Вносители:

Ивайло Мирчев

Народен представител

Ивайло Мирчев
Използваме бисквитки на нашия уебсайт, за да подобрим неговото представяне и вашето преживяване. Ако продължите, ще приемем, че сте съгласни с това. OK