Въпрос от Ивайло Мирчев за естетизацията и модернизацията на средата в “Пристанище-Варна”

15 декември 2021, сряда Viber

ЧРЕЗ  Г-Н НИКОЛА МИНЧЕВ

ПРЕДСЕДАТЕЛ НА 47-ОТО НАРОДНО СЪБРАНИЕ

ДО Г-Н НИКОЛАЙ СЪБЕВ

МИНИСТЪР НА ТРАНСПОРТА И СЪОБЩЕНИЯТА

 

В Ъ П Р О С

от Ивайло Николаев Мирчев

народен представител от ПГ на „Демократична България“

На основание чл. 90, ал. 1 от Конституцията на Република България и чл. 91 и чл. 92 от Правилника за организацията и дейността на Народното събрание внасям следния въпрос:

 

ОТНОСНО: Договори за наем на площи за естетизация и модернизация на пристанищната среда в „Пристанище-Варна“ ЕАД

 

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН МИНИСТЪР,

„Пристанище-Варна“ ЕАД има около 59 сключени договори за наем за площи от територията на държавното предприятие. В нито един от тези десетгодишни договори не е предвидена актуализация на наемната цена с инфлацията, без оглед дали става въпрос за отдаване само на терен, на който се изгражда преместваем обект или се отдава готов паркинг.  За пример може да се посочи паркинг с размер от 500 кв.м отдаден за сумата от 1000.00 лв на месец, но цената за престой от 1 ч. бе 1.00 лв, вече е 2.00 лв. след извършени проверки от „Морска администрация“ се оказва, че не всички преместваеми обекти, изградени на територията на държавното предприятие отговарят на изискванията за преместваем обект, но не е предприето нещо повече от констатации.

С оглед на гореизложеното бих искал да ми предоставите следната информация:

Бихте ли наредили проверка на тези договори и изградените преместваеми обекти и в случай, че държавното предприятие „Пристанище-Варна“ ЕАД е ощетено, особено що се отнася до изградените паркинг площи, бихте ли предприел прекратяване на някои от тях?

Моля за писмен отговор.

 

София, 15.12.2021 г. 

Народен представител:

Ивайло Мирчев

Вид:

Въпрос

Вносители:

Ивайло Мирчев

Народен представител

Ивайло Мирчев
Използваме бисквитки на нашия уебсайт, за да подобрим неговото представяне и вашето преживяване. Ако продължите, ще приемем, че сте съгласни с това. OK