Въпрос от Ивайло Мирчев за неизградения обходен път на Плевен

22 декември 2021, сряда Viber

ЧРЕЗ  Г-Н НИКОЛА МИНЧЕВ

ПРЕДСЕДАТЕЛ НА 47-ОТО НАРОДНО СЪБРАНИЕ

 

ДО Г-Н ГРОЗДАН КАРАДЖОВ 

ЗАМЕСТНИК-МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛ НА РЕГИОНАЛНОТО РАЗВИТИЕ И МИНИСТЪР НА РЕГИОНАЛНОТО РАЗВИТИЕ И БЛАГОУСТРОЙСТВОТО

 

В Ъ П Р О С

 

от Ивайло Николаев Мирчев

народен представител от ПГ на „Демократична България“

На основание чл. 90, ал. 1 от Конституцията на Република България и чл. 91 и чл. 92 от Правилника за организацията и дейността на Народното събрание внасям следния въпрос:

 

ОТНОСНО: Нереализирано изграждане на обходния път на Плевен

 

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН МИНИСТЪР,

 

В момента целият атомобилен трафик, който е в посока гр. Ловеч, където е планувано да бъде изградена детелината за свръзка с автомагистрала “Хемус”, преминава през центъра на гр. Плевен. След пускане на отсечката от магистралата, трафикът ще се увеличи в пъти в този участък. Трафикът включва леки коли и множество преминаващи всекидневно тежкотоварни автомобили /дори и в момента трафикът е натоварен/. Това неминуемо ще увеличи риска от ПТП, както и значително ще влоши качеството на въздуха. Най-добрият вариант за гражданите на гр. Плевен е най-дългият път, който не минава през центъра на града, а през земеделските земи в землищата на с. Гривица и с. Бохот, без да се засяга територията на парк “Кайлъка”, каквато идея неведнъж е предлагана.

 

С оглед на гореизложеното бих искал да ми предоставите следната информация:

 

  1. Има ли окончателно одобрен идеен проект на обходния път на гр. Плевен, следователно има ли предвидено финансиране за изграждането му и изготвена ли е предварителна КСС?
  2. Има ли заложен краен срок за изграждането му и ще бъде ли съобразено това обстоятелство с пусковия срок на участъка от автомагистрала “Хемус”, което значително ще натовари трафика в тази зона?
  3. Извършен ли е предварителен анализ какъв брой автомобили се очаква да преминават през гр. Плевен, в близост до центъра на града, при забавяне на изграждането на обходния път и пускането за движение преди това на участъка от автомагистрала “Хемус”?
  4. Ще потвърдите ли, че никоя част от трасето на обходния път няма да преминава през територията на парк “Кайлъка”, каквато идея беше обсъждана многократно?

 

Моля за писмен отговор.

 

София, 22.12.2021 г.                           

Народен представител:

Ивайло Мирчев

Вид:

Въпрос

Вносители:

Ивайло Мирчев

Народен представител

Ивайло Мирчев
Използваме бисквитки на нашия уебсайт, за да подобрим неговото представяне и вашето преживяване. Ако продължите, ще приемем, че сте съгласни с това. OK