Въпрос от Ивайло Мирчев за ПУП на “Аркутино”

22 декември 2021, сряда Viber

ЧРЕЗ  Г-Н НИКОЛА МИНЧЕВ

ПРЕДСЕДАТЕЛ НА 47-ОТО НАРОДНО СЪБРАНИЕ

 

ДО Г-Н БОРИСЛАВ САНДОВ 

ЗАМЕСТНИК-МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛ ПО КЛИМАТИЧНИ ПОЛИТИКИ И МИНИСТЪР НА ОКОЛНАТА СРЕДА И ВОДИТЕ

 

В Ъ П Р О С

 

от Ивайло Николаев Мирчев

народен представител от ПГ на „Демократична България“

На основание чл. 90, ал. 1 от Конституцията на Република България и чл. 91 и чл. 92 от Правилника за организацията и дейността на Народното събрание внасям следния въпрос:

 

ОТНОСНО: Обхват и ограничения на защитена територия, законосъобразност на процедираните ОУП и ПУП за УПИ II-979 /ПИ 67800.47.72 по КККР на гр. Созопол/, защитена местност „Аркутино“, землище на община Созопол.

 

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН МИНИСТЪР,

 

В защитена местност „Аркутино“, община Созопол през 1986г. е започнало изграждането на Творчески екологичен комплекс (ТЕК) Ропотамо – център „Знаме на мира“. След 1990г. строителството е спряно и към настоящия момент в УПИ II-979, м. „Аркутино“ съществуват започнати и недовършени сгради.

Моля да ми бъде предоставена информация относно обхвата и ограниченията на защитената територия, законосъобразността на процедираните ОУП и ПУП за УПИ II-979 /ПИ 67800.47.72 по КККР на гр. Созопол/, защитена местност „Аркутино“, землище на община Созопол, както и Вашето становище относно спазване на екологичното законодателство при одобряване на ПУП, реализиране на нови инвестиционни намерения или довършване на замразеното строителство в УПИ II-979 /ПИ 67800.47.72 по КККР на гр. Созопол/, защитена местност „Аркутино“, землище на община Созопол.

 

Моля да ми бъде отговорено писмено.

 

София, 22.12.2021 г.                           

Народен представител:

Ивайло Мирчев

Вид:

Въпрос

Вносители:

Ивайло Мирчев

Народен представител

Ивайло Мирчев
Използваме бисквитки на нашия уебсайт, за да подобрим неговото представяне и вашето преживяване. Ако продължите, ще приемем, че сте съгласни с това. OK