Ти Броиш: Стани пазител на вота. Спри хартиената манипулация в изборния ден.

Ивайло Мирчев: Целта ни е съставяне на истинско реформаторско управление, което да реши и проблема с регулаторите

Нашата цел е съставяне на истинско реформаторско управление, което да реши включително и проблема с регулаторите, който е изключително важен. Това е и една от причините да се обединим и да вземем първия мандат. Такава теза разви кандидатът за депутат от “Демократична България” Ивайло Мирчев в предаването “Денят с Веселин Дремджиев”.

По думите му подкрепата от ГЕРБ е непредсказуема, но е категоричен, че “”Продължаваме Промяната – Демократична България” няма да се моли на формацията под каквато и да е форма. “ГЕРБ трябва да спрат да се държат като партия, която е бивш съдружник на Алексей Петров, а като такава, която гледа интереса на страната”, допълни Мирчев и изтъкна, че приоритетите за еврозоната, Шенген, Планът за възстановяване, конституционната реформа на прокуратурата и модернизацията на армията трябва да бъдат подкрепени в името на доброто бъдеще на страната. 

Ивайло Мирчев, който е водач в листата на ПП-ДБ в 8 МИР Добрич, посочи неработещите регулатори като една от основните причини за инфлацията. “Не може Комисията за защита на конкуренцията да е на мама, прокуратурата да е на Каскета, държавата да е на Баце, а пък Баце да маже дебели филии с асфалт и ние да казваме – сега тук ще се оправим и ще имаме нормални цени и няма да има инфлация. Не става по този начин! И затова ние искаме да си оправим регулаторите, надявам се след изборите да можем да свършим тази работа”, каза той. 

Мирчев определи казуса със заведеното дело на българката застрахователна компания “Лев Инс” срещу онлайн медията “Медиапул” за статия, която цитира стенограма от заседание на Министерски съвет, като натиск с цел заравяне на случая.  

“Очевидно се оказва натиск и върху медии, и върху политици под определена форма  да бъде потопен самият случай. Няма как да стане това. България трябва да влезе в еврозоната. Всеки, който си прави илюзии, че като заведе дело срещу някой от нас, срещу някои от медиите, по някакъв начин ще пречупи желанието ни България да влезе в еврозоната, греши”, категоричен е политикът. 

Според Ивайло Мирчев българската енергетика е в огромна криза. За пример даде втората порция обвинени по закона “Магнитски” от САЩ и измамите с квотите за емисии на ергийния бизнесмен Христо Ковачки. 

“Корупцията в енергетиката се счита за начин тя да функционира нормално. Трябва да се запитаме всъщност къде е българската прокуратура тук, защото не може да разчитаме на американците с “Магнитски” и на Брюксел с европрокуратурата да свършат това, което българската прокуратура трябва да свърши. Ако тя работеше, номерата на Ковачки нямаше да минават – нямаше да му пушат черно комините, нямаше да има измами с квотите за емисии”, каза още той.

За пореден път Мирчев заяви, че България трябва да предостави военно-техническа помощ на Украйна и в същото време да модернизира армията си. Според него нежеланието на президента Радев България да получи заместваща техника поставя под съмнение компетенциите му по отношение на военното дело. 

По повод решението на Столичния общински съвет за преместване Паметника на съветската армия извън центъра на града, Мирчев заяви, че това е паметник на армия завоевателка, а не загинали руски войници, какъвто например има на 400 метра от него в Докторската градина – на загинали руски медици преди век и половина. Той обаче е скептичен, че решението ще бъде изпълнено сега, защото зависи от областния управител на София, който е подчинен на Министерския съвет, а премиерът Донев даде ясно да се разбере, че сега поне това няма да се случи.

Участници в материала:

Ивайло Мирчев

Народен представител

Ивайло Мирчев

Новини и коментари

<strong>Атанас Славов: Трябват гаранции, че изборите в неделя ще преминат нормално</strong>

Атанас Славов: Трябват гаранции, че изборите в неделя ще преминат нормално

<strong>Божидар Божанов: Видеонаблюдението на изборите е необходима мярка за страната в момента</strong>

Божидар Божанов: Видеонаблюдението на изборите е необходима мярка за страната в момента

<strong>Ивайло Мирчев: Коалиция с ГЕРБ въобще не е тема за нас</strong>

Ивайло Мирчев: Коалиция с ГЕРБ въобще не е тема за нас

<strong>Надежда Йорданова: Нашата цел е ПП-ДБ да увеличи преднината си и да има по-голяма тежест</strong>

Надежда Йорданова: Нашата цел е ПП-ДБ да увеличи преднината си и да има по-голяма тежест

<strong>Христо Иванов: Конституционно мнозинство преди съставянето на правителство</strong>

Христо Иванов: Конституционно мнозинство преди съставянето на правителство

<strong>Христо Иванов: Време е България да има правителство, което може да я задвижи напред</strong>

Христо Иванов: Време е България да има правителство, което може да я задвижи напред

Всички новини

От медиите

Бонка Василева: На първо място е излъчването на редовно правителство

Бонка Василева: На първо място е излъчването на редовно правителство

Йордан Иванов: Важно е бъдещо правителство да е на база приоритети, а не на база аритметика

Йордан Иванов: Важно е бъдещо правителство да е на база приоритети, а не на база аритметика

Атанас Атанасов: Ще направим нужното да има редовно правителство

Атанас Атанасов: Ще направим нужното да има редовно правителство

Всички видеа
Използваме бисквитки на нашия уебсайт, за да подобрим неговото представяне и вашето преживяване. Ако продължите, ще приемем, че сте съгласни с това. OK