Дарения

Условията и ред за финансиране на предизборната кампания в изборите за НАРОДНИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ на 14 НОЕМВРИ  2021 г.

1.1. Дарения за предизборната кампания могат да се получават САМО и ЕДИНСТВЕНО от ФИЗИЧЕСКИ ЛИЦА – български граждани;

Анонимни дарения са недопустими.
Дарения от  чуждестранни държавни предприятия, чуждестранни търговски дружества  или чуждестранни организации с идеална цел също са недопустими.

1.2. Дарения над 1,000 лв. задължително се правят само по банков път.

1.3. Даренията за предизборната кампания се правят  по банковата сметка, открита за предизборната кампания на коалицията:

IBAN: BG79UNCR70001524551528, с титуляр ПП „Движение Да България“

1.4. Дарения под 1 000лв. не е задължително да бъдат по банков път. В този случай се подписва Акт (Договор) за дарение [по образец – парично дарение и непарично дарение], като се издава и приходен касов ордер, приложен като образец.

1.5. Когато общият размер на средствата, дарени от ФИЗИЧЕСКО ЛИЦЕ- ДАРИТЕЛ, НАДХВЪРЛИ 650 лева (една минимална работна заплата), дарителят трябва незабавно да предостави декларация по образец за произхода на средствата.

1.6. Когато общият размер на средствата, предоставени от КАНДИДАТ, НАДХВЪРЛИ 650 лева (една минимална работна заплата), кандидатът трябва незабавно да предостави декларация по образец за произхода на средствата.

1.7. Попълнените декларации и други документи изпращайте сканирани на имейл адрес: otchet@demokrati.bg и оригиналите по пощата на адрес, или подписани с квалифициран електронен подпис:

“Да България” /на вниманието на Ангел Гяуров/
ул. „Драган Цанков“ 12-16, ет. 2, ап. 7.
гр. София, 1164

Използваме бисквитки на нашия уебсайт, за да подобрим неговото представяне и вашето преживяване. Ако продължите, ще приемем, че сте съгласни с това. OK