Илина Мутафчиева

Народен представител

Илина Мутафчиева е народен представител в 48-ото Народно събрание, избрана от листата на “Демократична България” в Търговище.

Илина Мутафчиева е социален предприемач и граждански активист. Работи за по-активно участие на младите хора, включването на уязвими групи и развитието на гражданското общество. Има дългогодишен опит в сферите на образованието, устойчивото развитие, правата на човека и демократично участие на гражданите.

Магистър по „Международни икономически отношения“ в УНСС, владее френски и английски език. Лицензиран брокер на ценни книжа към Комисията по финансов надзор. Понастоящем е докторант в Университета по национално и световно стопанство в катедра “МИО и бизнес“.

Илина работи по редица кампании и инициативи на местно, национално и международно ниво. Била е два мандата председател на Национален младежки форум – платформа, обединяваща младежките организации в България, експерт в редица граждански организации и активист в редица обществени каузи.

Носител на отличия за своята работа в сферите на доброволчество, хуманитарно лидерство и социално предприемачество. В момента Илина е част от Управителния съвет на Социалната чайна във Варна и съосновател на младежкото пространство за развитие на умения Зона 21.

В следващия парламент Илина ще работи за създаване на среда, която зачита правата на гражданите и гражданското участие и контрол, устойчив икономически растеж чрез налагане принципите на кръговата икономика и социално предприемачество, качествено образование, устойчиво развитие и социална справедливост. Илина вярва в това, че политиките трябва да бъдат основани на нуждите и потребностите на гражданите.

Илина е член на Изпълнителния съвет на ПП “Зелено движение”, в предходното правителство е съветник в кабинета на заместник-министър председателя по климатични политики.

Свързани новини и позиции

<strong>Илина Мутафчиева и Александра Стеркова: Младите хора са фокус в политиките на “Продължаваме промяната - Демократична България”</strong>

Илина Мутафчиева и Александра Стеркова: Младите хора са фокус в политиките на “Продължаваме промяната - Демократична България”

<strong>„Демократична България“ приветства украински деца и родители в Народното събрание</strong>

„Демократична България“ приветства украински деца и родители в Народното събрание

Медийни участия

Илина Мутафчиева: Третият мандат е хазартен и кризисен

Илина Мутафчиева: Третият мандат е хазартен и кризисен

Илина Симеонова: Хартиената бюлетина помага за по-лесна манипулация

Илина Симеонова: Хартиената бюлетина помага за по-лесна манипулация

Илина Мутафчиева: Няма да подкрепим правителство на ГЕРБ

Илина Мутафчиева: Няма да подкрепим правителство на ГЕРБ

Документи

Няма намерени резултати.
Използваме бисквитки на нашия уебсайт, за да подобрим неговото представяне и вашето преживяване. Ако продължите, ще приемем, че сте съгласни с това. OK