Стела Николова

Стела
Николова

Народен представител

Стела Николова е избрана за народен представител от Варна. Преди това бе общински съветник от гражданската квота на “Демократична България” в морския град. Тя е адвокат с 20-годишна практика, има магистърска степен по право от ТУ-Варна. Участвала е активно в граждански инициативи за спасяване на Морската градина във Варна и срещу презастрояването на морската столица.

Стела вярва, че освобождението на България от популистко-мутренския модел минава през реформа в съдебната система и по-специално, реформа в прокуратурата. Само когато българите получат най-сетне справедливост и реална демокрация, могат да бъдат конкурентноспособни на европейския и световен пазар. Само когато спрем „течовете“ от държавния бюджет към фирми на „наши“ хора, когато успеем да превърнем България в истински правова държава, тогава ще можем да се наречем „демокрация“.

Стела Николова е родена във Варна, учила е във Варна и обича родния си град. Тя вярва, че градът има нужда от някой, който да се бори за интересите на варненци в следващото Народно събрание, защото морската столица изостава далеч назад дори от много по-малки оградове.

Стела вярва, че в България има достатъчно разумни хора, които да не позволят унищожаването на страната и природата, които са богатството, с което разполагаме. Тя смята, че освен природата другото най-голямо богатство на България са хората.

Свързани новини и позиции

Документи

Нагоре